Wij zoeken mensen

… die deze wereld beter, slimmer en leuker willen maken. Die uitdagingen niet uit de weg gaan, maar aan de slag gaan om oplossingen te vinden en niet bang zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Die ervoor open staan om in een team zichzelf en anderen te ontwikkelen.

Ben jij iemand die

nieuwsgierig is naar de ontwikkeling van mensen, organisaties en onze samenleving als geheel, graag onderzoekt hoe dingen werken en theorie durft om te zetten in actie?

blij wordt van ICT, overal toepassingen en oplossingen ziet en die houdt van dingen bedenken, maken, testen en verbeteren?

Onderzoeker & adviseur

We ontwikkelen Education Warehouse en onze platformen op basis van (actie-)onderzoek. Wat werkt en wat werkt niet? Wat is er al bekend over zaken als online uitwisseling? Welke trends spelen er in het onderwijs en de kinderopvang? Wat gebeurt er precies op de vloer met betrekking tot anders organiseren, professionalisering en gepersonaliseerd onderwijs? Welke informatiebronnen zijn er beschikbaar voor educatie-professionals en zijn die nog actueel?

We werken aan verschillende projecten met verschillend partners en formuleren daarbij steeds nieuwe onderzoeksvragen. Hieronder lees je welke projecten er komende maanden worden opgepakt. Welke rol jij daarin kunt spelen besluiten we samen.

Je stageonderzoek is aan een project verbonden, maar je kunt binnen de organisatie verschillende rollen oppakken afhankelijk van je interesse en leervragen. Samen maken we de vertaalslag van onderzoek naar praktijk.

Standplaats is Amsterdam

Interesse?

Mail naar alette@educationwarehouse.nl met als onderwerp ‘Sollicitatie Onderzoeker ED’WH’. Vertel kort iets over jezelf, wat je motivatie is om bij ED’WH aan de slag te gaan en stuur je CV mee.

Binnen 48 uur krijg je een reactie!

PACT voor Kindcentra

PACT voor Kindcentra staat voor een ontwikkelomgeving voor kinderen van 0-12 jaar, waarin ieder kind meetelt, meedoet en leert, ongeacht herkomst, mogelijkheden en beperkingen, waarin professionals met plezier werken en ouders, kinderen en medewerkers samen optrekken. Het is hun ambitie om het concept inclusieve kindcentra voor kinderen van 0-12 jaar een stevige plek te geven in de pedagogische infrastructuur in Nederland. Dat organisaties in de regio gezamenlijk de ontwikkeling van kindcentra aanjagen en verankeren. Maar ook dat er binnen een aantal jaar oplossingen zijn gevonden voor de belangrijkste knelpunten in wet- en regelgeving.

Eind 2020 heeft PACT deze ambitie volbracht en zal de organisatie worden ontbonden. Doel van dit project is om alle kennis en ervaring die zij over de jaren hebben verzameld, vast te leggen en te delen, zodat alle professionals uit de kinderopvang en het onderwijs hier hun voordeel mee kunnen doen!

netwerk Onderwijsverslimmers

Het uitgangspunt van de onderwijsverslimmers is dat alle kennis en kunde in de onderwijssector aanwezig is om het hoofd te bieden aan het lerarentekort, werkdruk en de continu veranderende omgeving waarin kinderen opgroeien.

Om gebruik te maken van de aanwezige kennis en kunde is uitwisseling essentieel. Er zijn heel veel verschillende organisaties die online en offline uitwisseling faciliteren, zodat leerkrachten kunnen voortbouwen op elkaars ervaring.

De onderwijsverslimmers zijn een collectief van online en offline platformen die samenwerken om de kracht van uitwisseling tussen de oren van onderwijsprofessionals te krijgen. Daarvoor wordt een campagne voorbereid, in de vorm van media-uitingen, een avond in Pakhuis de Zwijger en een podcast reeks. Daarin komen verschillende thema’s aan bod.

Onderwijs Kantelt

Education Warehouse verzamelt in opdracht van NL Kantelt 100 radicale onderwijspraktijken uit Nederland.

De definitie ‘radicaal’ komt voort uit de transitietheorie van professor Jan Rotmans. Stap 1 is het inventariseren van ruim 100 onderwijspraktijken op basis van publicaties en het netwerk om Education Warehouse en NL Kantelt. In samenwerking met de heer Rotmans zullen we een definitieve selectie maken van 100 praktijken. Deze plaatsen we in samenwerking met de onderwijsprofessionals die deze praktijken hebben opgezet en uitgevoerd op het platform.

Op een speciale NL Kantelt pagina worden de praktijken geplot op de kaart van Nederland. De verschillende praktijken zijn zichtbaar voor iedereen, onderwijsprofessionals kunnen inloggen op basis van hun werk mailadres en daarna ook zelf praktijken delen, reageren op praktijken en contact opnemen met hun collega’s achter de praktijken. Zo faciliteren en activeren we de uitwisseling van vernieuwende onderwijspraktijken.

Stage ICT-beheer

Je helpt mee met het bouwen en onderhouden van een complex systeem waarin onder andere webapplicaties en microservices verwerkt zijn. Je documenteert alsof je leven er vanaf hangt. Je begrijpt dat een machine opnieuw moet kunnen worden opgebouwd met jouw geschreven instructies. Je implementeert een ticketsysteem.

Standplaats is Assen

Stage applicatieontwikkeling

Je helpt mee met het bouwen en onderhouden van een complex systeem waarin onder andere webapplicaties en microservices verwerkt zijn. Je bouwt duurzame, slimme toepassingen die onderwijsprofessionals helpen om op het juiste moment de juiste content en collega’s te vinden. Vindbaarheid, slimme koppelingen en goede UX zijn het uitgangspunt. In contact met de eindgebruikers verbeteren we onze toepassingen continu.

Standplaats is Assen

Stage AI

Je helpt mee om duurzame, slimme koppelingen te maken met bestaande systemen en databases en te zorgen dat ons systeem steeds slimmer wordt. Je combineert onderzoek en toepassing en bepaalt met ons samen je onderzoeksvraag op basis van de vraagstukken die er liggen.

Standplaats is Assen of Amsterdam

Interesse?

Mail naar marcel@educationwarehouse.nl met als onderwerp ‘Sollicitatie ICT ED’WH’. Vertel iets over jezelf, geef aan welke functie je interesseert en waarom en stuur je CV mee.

Binnen 48 uur krijg je een reactie!

Stichting Education Warehouse locatie Assen is een erkend leer-werkbedrijf. Je vindt ons dus ook op de website van S-BB.