Onze platformen

Om relevante kennis, kunde en ervaringen vindbaar te maken voor educatieteams, verspreiden we deze via onze eigen platformen en/of stellen we ze open beschikbaar voor gebruik op platformen van andere partijen.

delen.meteddie.nl

Van een nieuw gebouw tot lesgeven in de 1,5-meter-maatschappij en teamontwikkeling. Weten hoe anderen dat aanpakken, is hét startpunt voor nieuwe ontwikkelingen in de eigen praktijk.

Op dit platform creëert Eddie een centraal overzicht van praktijkvoorbeelden en de mensen die daarachter zitten, ter informatie en inspiratie.

Vergelijken met Eddie

De wereld waarin we leven vraagt om continue ontwikkaling van het onderwijs. Dat vraagt wat van leraren, maar ook van de producten en diensten die zij gebruiken.

De distributie van leermiddelen verloopt echter nog veelal via enkele traditionele tussenpartijen. Zij bepalen het aanbod, hanteren intransparante prijzen en controleren het gesprek tussen school en leverancier. Dit beperkt de keuzevrijheid van scholen en het gesprek tussen de leveranciers en de leraren.

Eddie brengt hier verandering in door samen met scholen en aanbieders één transparant overzicht te creëren, onderlinge vergelijking van producten en diensten mogelijk te maken, co-creatie te ondersteunen en te onderzoeken hoe we samen het inkoopproces efficienter en effectiever kunnen maken.

wijslijst.nl

In maart werkte heel Nederland – jong en oud – opeens vanuit huis. Dat is gelukt, want er zijn een hele hoop diensten en initiatieven beschikbaar om dat samen goed te doen. Ook voor het onderwijs.

In dit onrustige jaar komt er veel informatie tegelijk op leraren af. Mailtjes via school. Whatsappjes van betrokken ouders en collega’s. Sociale media die volstromen met goede voorbeelden van afstandsonderwijs.

Met onze alliantie de onderwijsverslimmers lanceerden we binnen 2 weken Wijslijst. Daar vinden leraren geselecteerde informatiebronnen en initiatieven. Dagelijks bijgewerkt en behapbaar klaargezet door collega-leraren en onderwijsondersteuners.