Werken is leren

Er is oneindig veel werk te verzetten om onze missie nu en in de toekomst te realiseren. Dat werk is gelukkig ook oneindig leerzaam. Daarom vormen jongeren de kern van onze organisatie.

We organiseren het werk in concrete opdrachten en verbinden die aan de leervragen en talenten van jongeren in de vorm van stages, leerprojecten en werkvormen binnen opleidingen.

Zo wordt er in de praktijk geleerd én kunnen we samen leraren en pedagogisch medewerkers door heel Nederland ondersteunen.

Onze leerwerkplekken

Ben jij klaar om uitgedaagd te worden in de praktijk? En direct een verschil te maken in de maatschappij?

Bij ons kun je binnen 3 werkvelden aan de slag! Ook je persoonlijke en professionele ontwikkeling krijgen een boost. 

Educatie en onderzoek

De behoeften en ervaringen van educatie-teams zijn ons uitgangspunt. Daarom staan we continu in contact met leraren, pedagogisch medewerkers, coaches en hun collega’s.

Wat is er nodig? Welke kennis, kunde en ervaring is waar aanwezig en hoe kunnen we die samen vastleggen? Welke uitwisselingsvormen en netwerken bestaan er al? Hoe werken die? Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we effectief samenwerken?

Samen met onze partners in en rond het onderwijs beantwoorden we deze en andere vragen en steken we de handen uit de mouwen om met aandacht bij te dragen aan de praktijk.

De leerwerkplekken voor dit najaar zijn allemaal ingevuld. Hieronder vind je de opdrachten die we voor januari 2021 hebben.

Interesse? Mail naar alette@educationwarehouse.nl

Op het internet zijn veel sites te vinden die nog heel wat inspiratie en nuttige informatie bevatten, maar die niet meer up to date en vaak slecht vindbaar zijn. Wij nemen deze websites over en onderzoeken de content. Dat wat waardevol is slaan we op voor hergebruik op een van onze eigen platformen of die van onze partners.

Het onderzoeken van deze bronnen geeft enorm veel inzicht in de ontwikkeling van de educatiesector de afgelopen decennia. Bij het nadenken over mogelijk hergebruik leer je dan weer heel veel over de technische mogelijkheden en belangrijke bronnen op dit moment. Heb jij zin om te zorgen dat we recht doen aan het harde werk van weleer en bij te dragen aan uitwisseling van inspiratie en informatie? Dan hebben we jou er graag bij!

#onderwijskunde #bestuurskunde #lerarenopleidingen #pabo #HBO #WO

Op heel veel verschillende plekken op het internet wordt kennis, kunde en ervaring uitgewisseld. Helaas betekent dat niet dat die informatie altijd goed vindbaar en beschikbaar is. Door op zoek te gaan naar deze plekken, samenwerkingen op te zetten en koppelingen te maken, zorgen we dat deze inspiratie en informatie beter vindbaar is en blijft.

Er is zoveel, dat we binnen deze opdracht samen kijken naar een thema en/of de specifieke bronnen die jij gaat onderzoeken. Ben jij wel in voor een beetje schatzoeken en bij te dragen aan de uitwissleing van kennis, kunde en ervaring? Dan hebben we jou er graag bij!

#onderwijskunde #pabo #lerarenopleiding #HBO #WO

“Iedereen is enorm behulpzaam. Door de positieve en behulpzame sfeer voelde ik me meteen onderdeel van het team. Dat maakte het voor mij minder moeilijk en eng om hulp te vragen als ik die nodig had. Dit heeft mij laten inzien dat het echt niet erg is om om hulp te vragen, als ik er maar voor open sta om daadwerkelijk eerlijk te zijn en mijn gevoelens uitspreek.

Ik denk dat dit een van de meest waardevolle lessen van mijn stage is geweest, vooral ook omdat het me zelfverzekerder over mijn eigen kunnen heeft gemaakt, maar mij ook meer heeft geleerd over het functioneren binnen een organisatie.”

PuckRadboud Universiteit, Master Onderwijskunde

“In deze stage heb ik geleerd niet zo veel te overdenken, maar dingen gewoon te doen. Doordat ik bij het team zie dat ze soms ook maar wat proberen, heeft het mij geholpen dit ook te doen tijdens deze stage periode. Een voorbeeld is de meeloopdag bij T-Mobile. Alette liet ons deze dag heel erg vrij en daarom waren we genoodzaakt zelf het voortouw te nemen. Tijdens
deze dag heb ik samen met een andere stagiaire een flowchart ontwikkeld om ‘habits’ te ontwikkelen of ‘bad habits’ aan te passen. Dit was leuk en heeft heel erg goed uitgepakt!”

LauraUniversiteit van Amsterdam, Onderwijskunde

“In this internship I learned so much about the Dutch education system! It was very insightful to see how I could apply the knowledge and skills of my Masters in this interdisplinairy team. Great start of my career here in the Netherlands.”

BettyTU Eindhoven, Master Innovation Sciences

“Ik ben blij dat ik echt heb kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het platform, waar ik veel potentie en moois in zie. Het draagt op duurzame en transparante wijze bij aan de uitwisseling van praktijken rondom onderwijsvernieuwing.” 

ManonRadboud Universiteit, Onderwijskunde

Ict-ontwikkeling en beheer

Met ons ict-team ondersteunen we online overzicht, uitwisseling en duurzame opslag van relevante content. Het team bestaat uit professionals en studenten vanuit MBO, HBO en WO.

We werken aan 3 online platformen. Ze draaien op een centrale back-end op basis van microservices. Ook richten we API’s in om onze content ook voor andere platformen beschikbaar te maken.

Van architectuur to front- en backend ontwikkeling en beheer. In onze DevOps organisatie doen we alles zelf en kan jij dus heel veel leren.

Al onze leerwerkplekken voor dit najaar zijn ingevuld. Hieronder vind je de opdrachten die we vanaf januari 2021 aanbieden!

Interesse? Mail naar marcel@educationwarehouse.nl

Jij gaat er voor zorgen dat Education Warehouse eerste & tweedelijns Servicedesk heeft die bijdraagt aan een passende klantbeleving. Dat past precies in een Proeve van je MBO opleiding!

Maak met behulp van een FO & TO inzichtelijk wat je nodig hebt om een servicedesk te ontwerpen en te bouwen die bijdraagt aan een klantervaring die past bij een educatief bedrijf: open, leven lang leren, nieuwsgierigheid.

#MBO #ICT #…

Als DEVOP’s medewerker zorg jij  voor een goede filetransfer tussen onze GRAPHQL server en achterliggende microservices. Hiervoor kun je magic wormhole gebruiken. (pip install magic wormhole) Zeker met een eigen relay server kunnen we hier tussen de microservices files heen versturen , zelfs tussen de verschillende cloud omgevingen, zonder dat deze route via Rabbit verloopt.

#MBO #… #…

“Wat ik leuk vind aan dit werk is dat ik mezelf kan blijven uitdagen. Als je platformen bouwt, liggen er zoveel vraagstukken. Eigenlijk programmeren ICT-beheerders niet. Ik nu wel! En dat is maar goed ook, want daardoor begrijp ik de wereld van de programmeurs en de vragen die zij hebben. Ondertussen houd ik het overzicht; dat is wat zij weer minder hebben. Dus we versterken elkaar. Dat werkt lekker.”

GerJanFriesland College, ict-beheer

“Wat ik het leukste vind, is uitzoeken waar het fout gaat en dat dan zelf oplossen. Zo leer ik van de fouten, leer ik mezelf kennen en gebruik ik mijn creativiteit. En dat is dus niet eng of zo.  

Ik ben er trots op dat ik meer durf te vragen dan in het begin. Ik voel dat ik meer op mijn plek zit en dus niet bang ben om vragen te stellen of om samen te werken.”

GwenGroene Lyceum Terra Assen, HAVO 4, Media vormgeving

“Hier mag je jezelf zijn, je ding doen en je bent goed zoals je bent. Het belangrijkste vind ik dat er gekeken wordt naar wat jij echt wilt en waar jijzelf je groei ziet; daarvoor wordt dan een programma gemaakt. ”

LarsDrenthe College Assen, Applicatie ontwikkelaar

“Ontwikkeling is wanneer je altijd een broodje pindakaas eet en erachter komt dat pindakaas met hagelslag nog lekkerder is. Ontwikkeling is ervaren, bewust worden en toepassen.”

JesseAlfa College Groningen, Applicatie ontwikkelaar

Communicatie en media

We vullen onze platformen zelf, door bestaande bronnen (her) te gebruiken en door actief op zoek te gaan naar nieuwe kennis, kunde en ervaringen in het veld.

Alles wat we verzamelen wordt vastgelegd t.b.v. goede vindbaarheid en bruikbaarheid. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van scherpe teksten tot video’s, podcasts en infographics.

Daarnaast zorgt het team communicatie en media ervoor dat onze platformen mooi en goed zijn vormgegeven en dat Eddies bekendheid groeit via sociale media en offline activiteiten.

Hieronder vind je alle opdrachten die we op dit moment hebben binnen dit leerwerkveld. Samen maken we hier een passende stage- en/of onderzoeksopdracht van voor jou.

Interesse? Mail naar alette@educationwarehouse.nl

Op ons platform delen.meteddie.nl worden allerlei praktijken uitgewisseld uit het onderwijs en de kinderopvang. Het is hoog tijd dat we deze praktijken naast tekst ook gaan vastleggen in beeld. Dat kan een fotoserie of video, zijn, maar ook een infographic of animatie. Heb jij zin om met een interdisciplinair team van studenten het veld in te gaan om praktijken te verzamelen en vast te leggen, dan zijn wij op zoek naar jou!

#vormgeving #fotografie #video #media #communicatie #onderwijskunde #lerarenopleidingen #pabo #HBO #WO

Het werk dat we verzetten, verzetten we in naam van Eddie. Eddie heeft al een eigen logo en huisstijl, maar het is tijd om zijn identiteit verder uit te bouwen, te onderzoeken welke social media Eddie nodig heeft om zijn bekendheid onder de doelgroep te vergroten en de bevindingen in praktijk te brengen.

Een uitdagende opdracht die we het liefste zouden laten uitvoeren door een interdisciplinair team van studenten.

#media #communicatie #strategie #onderwijskunde #HBO #WO

Onze werkwijze

Bij ons werken jongeren aan echte projecten en platformen die een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de educatie-sector in Nederland. Hier lees je hoe leren en hoogwaardig werk bij ons hand in hand gaan.

Een stevige, professionele basis

Op ieder van onze werkterreinen staat een stevige, professionele basis. Zo hebben we heldere ontwerpprincipes vastgelgd, staat de basis-architectuur van onze ict vast en is de identiteit van Eddie vastgelegd in een stijlgids. Binnen deze kaders, kan gewerkt en geleerd worden zonder dat we inboeten op kwaliteit.

Uitproberen is ontwikkelen

Onze kracht ligt juist in het continu uitproberen en ontwikkelen van nieuwe werkwijzen en toepassingen. In de ict is het heel normaal om een testomgeving te hebben. Wij gebruiken dit principe op ieder van onze werkterreinen. Juist door te experimenteren kunnen we onze projecten en platformen op hoog tempo ontwikkelen en staan we nooit stil.

Persoonlijke ontwikkeling als motor

Wij geven jongeren de vrijheid, het vertrouwen en de verantwoordelijkheid om hun eigen leren vorm te geven. Hun leervragen en talenten vormen het uitgangspunt voor hun opdracht bij ons. Dit zorgt voor intrinsieke motivatie, energie en niet zelden een voor henzelf onverwacht mooi resultaat. Daar waar zij boven zichzelf uitstijgen leveren ze de beste bijdrages aan onze missie.

Samenwerken?

Studenten betrekken kan op diverse manieren. Zo bieden we naast leerwerkplekken ook praktijkopdrachten binnen vakken en verzorgen we gastcolleges.  

Hoe we samenwerken

We onderhouden nauw contact met opleiders en stage-coördinatoren om de verschillende opleidingen te verrijken met praktijkopdrachten en gastlessen. Zo zorgen we samen dat de jongeren de ervaringen opdoen die aansluiten bij hun opleiding en bij hun persoonlijke leervragen en talenten.

Wil je ook samenwerken? Laat je naam en mailadres achter. Dan bespreken we snel wat we voor jullie studenten kunnen betekenen!

ROC Flevoland, ROC Drenthe College, ROC Landstede, ROC Friesche poort, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Utrecht, Radboud Universiteit, Hanze Hogeschool, UvA, Vrije Universiteit Amsterdam, Terra VMBO, ROC Alfa College, Erasmus Universiteit, TU Eindhoven, Stenden Hogeschool