Bericht voor stagecoördinatoren van onze huidige stagiairs:
SAMEN MET DE STUDENTEN GAAN WE ERVOOR OM ALLE STAGES DOOR TE LATEN GAAN IN DE KOMENDE PERIODE.
Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent dat alle studenten op dit moment vanuit huis werken. 
Voor vragen en overleg kunt u contact opnemen met Marcel Derksen via marcel@educationwarehouse.nl en 06 23 58 17 18

Stichting Education Warehouse is een leer-werkbedrijf dat de ontwikkeling van de kinderopvang en het onderwijs ondersteunt door uitwisseling te faciliteren en samen overzicht en inzicht te creëren.

Wat we doen.

 • WE VERZAMELEN.

  We verzamelen informatie over praktijkervaringen, producten en diensten die relevant zijn voor de ontwikkeling van de educatie-sector (kinderopvang en onderwijs).

  Dat doen we op 3 manieren:

  1. We analyseren en (her)gebruiken relevante content uit verouderde bronnen, zoals websites, rapportages en onderzoeken. Voorbeeld: schoolaanzet.nl.

  2. We koppelen bestaande online content, zodat die sneller en beter vindbaar is. Zo vergroten we de impact zonder de bron te vervangen. Voorbeeld: lerarenontwikkelfonds.nl.

  3. We halen nieuwe content op in gesprek met educatie-professionals. Dat doen we op kinderdagverblijven en scholen, maar ook op congressen, studiedagen en andere bijeenkomsten.

 • WE BEWAREN.

  We slaan deze informatie centraal, slim en duurzaam op ten behoeve van (her)gebruik – nu en in de toekomst.

  We slaan alle relevante content op één centrale plek op: ons datawarehouse. Zo is de content beter bereikbaar en eenvoudiger te beheren en bewaren.

  We geven alle content de nodige kenmerken mee. Zo wordt die beter vindbaar en (her)bruikbaar. In samenwerking met educatie-professionals bepalen we welke kenmerken van belang zijn.

 • WE DELEN.

  We delen informatie via onze platformen, zodat educatie-professionals op het juiste moment met de juiste informatie aan de slag kunnen.

  Op dit moment ontwikkelen we 2 platformen: Een uitwisselingsplatform voor praktijkervaringen en een vergelijkingsplatform voor producten en diensten.

  Daarnaast is onze content vanaf 2020 open beschikbaar via onze API, zodat ook andere partijen de content kunnen gebruiken en verspreiden.

Wat we maken.

Voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang en/of het onderwijs.

We stellen je graag voor aan Eddie. Eddie is jouw persoonlijke assistent. Hij is open, handig, slim en concreet. Het is zijn doel om jou bij te staan waar hij kan, om zo jouw werkdruk te verlagen en je werkplezier te verhogen. Al is Eddie pas een paar maanden oud, hij heeft al het nodige te bieden. Samen zorgen we ervoor dat Eddie steeds beter wordt in zijn werk en jij dus ook.

vergelijken.meteddie.nl

Er zijn oneindig veel producten en diensten beschikbaar voor de kinderopvang en het onderwijs en er komen steeds nieuwe bij. Niet bij te houden.

Gelukkig kan Eddie dat wel! Hij houdt bij wat er verkrijgbaar is en zorgt dat jij snel vindt wat je zoekt. Rechtstreeks kunt vergelijken en met collega’s ervaringen kunt uitwisselen. Zo ontstaat er inzicht en transparantie. Dat kunnen we goed gebruiken.

Eddie betrekt de makers van deze producten en diensten actief bij dit platform. Zodat zij leren van jullie ervaringen en hun producten en diensten continu kunnen verbeteren.

Win win win. Dat is Eddie.

We testen dit najaar! Help je mee?

delen.meteddie.nl

Eddie kent alles en iedereen in de kinderopvang en het onderwijs. Hij is dus de juiste persoon om je te wijzen op inspirerende initiatieven van anderen.

Op Eddie’s uitwisselingsplatform vindt je concrete voorbeelden van collega’s uit de praktijk. Deze zijn in veel gevallen gekoppeld aan informatie elders op het internet. Eddie helpt jou om op het juiste moment de juiste informatie te vinden.

Op dit moment zijn het voorbeelden uit het primair en voortgezet onderwijs op bepaalde thema’s. Er komen wekelijks nieuwe voorbeelden bij. Dit najaar starten we ook met voorbeelden uit de kinderopvang.

EDDIE’S API

Eddie is een nerd. Hij houdt van slimme systemen en nieuwe technologie. Hij houdt van zelf uitproberen, testen en doorontwikkelen, maar vooral van delen.

Als nerds delen doen ze dat via API’s en platformen als Github. Eddie doet dat ook! Zo kunnen andere nerds overal in Nederland aan de slag met content die zo waardevol is voor de ontwikkeling van de kinderopvang en het onderwijs. Daardoor ontstaan er nieuwe ideeën en toepassingen. Ook kunnen bestaande platformen en apps de informatie van Eddie gebruiken en jou nog beter bijstaan.

Uiteraard moet Eddie goed uitzoeken hoe hij dit slim en verantwoord doet. Het is dus nog even wachten op Eddie’s API.

Waarom we dit doen.

Onze missie en wens voor educatie-professionals.

Iedere dag werken educatie-professionals in de kinderopvang en het onderwijs aan de ontwikkeling van onze kinderen en jongeren. In een snel veranderende samenleving betekent dat continu ontwikkelen, flexibel zijn en heel veel verantwoordelijkheid dragen.
Zij verdienen het om maximaal ondersteunt te worden in hun dagelijkse werkzaamheden. Uitwisselen van kennis en ervaringen met collega’s is daarbij essentieel. Evenals overzicht en inzicht in ontwikkelingen en beschikbare producten en diensten.
Wij hebben Education Warehouse opgericht om te zorgen dat educatie-professionals op het juiste moment de juiste informatie en inspiratie kunnen vinden. Zodat zij zich kunnen richten op de ontwikkeling van onze kinderen en jongeren – nu en in de toekomst.

Hoe we werken.

Education Warehouse is een leer-werkbedrijf. We hebben heel veel leerzaam werk te verzetten, van het bouwen van het datawarehouse tot platformen en van het interviewen van docenten tot het uitvoeren van netwerkanalyses. Dat doen we dus samen met studenten uit het MBO, HBO en WO. Komend jaar breiden we ons team nog verder uit met ex-educatie-professionals. Want daar valt nog een hele hoop van en mee te leren!
Remco Boerma

Remco Boerma

Technologie en Beheer
Alette Baartmans

Alette Baartmans

Organisatieontwikkeling en voorzitter
Marcel Derksen

Marcel Derksen

Persoonlijke ontwikkeling en coaching
Thijs Stor

Thijs Stor

Samenwerking en sponsoring
Mateo Mol

Mateo Mol

Penningmeester
Marius Berendse

Marius Berendse

Secretaris
Ineke van Sijl

Ineke van Sijl

Algemeen bestuurder
Geertjan Nelson

Geertjan Nelson

Algemeen bestuurder

ONZE PARTNERS

We werken op diverse manieren samen met deze organisaties.

 

CONTACT

Stichting Education Warehouse | sinds 2018

Mail:
hoi@educationwarehouse.nl

Telefoon (Alette Baartmans):
06 248 67 248

KVK: 72310235
RSIN: 859068389
Bank: NL47SNSB0772992312
BTW: vrijgesteld

Postadres/bezoekadres Amsterdam:
Langegracht 70
2312 NV Leiden (PLNT)

Bezoekadres Assen:
Industrieweg 1
9402 NP Assen (TechHub)