Team BALLETJE BALLETJE

De Foodtruck

DE OPDRACHT

Maak van dit oude VW busje dat er nu vooral uitziet als ijscokar, een (duurzamere en betrouwbare) foodtruck die past bij de eigenaren en hun missie. 

Het team

Ondernemers: Rasha en Pascal 

Jan Arentsz, klas 2H

wil je bij dit team? mail ons!

Het plan

MARKETING
Website
Menukaart

BINNENKANT
Verbeteren kasten/ vakken/ opbergruimte
Uitschuiftafel maken
Bestuurdersstoel repareren

BUITENKANT
Vlaggen
Verven
Uitschuifbaar zonnescherm

TECHNISCH
Verwarming
Stroomvoorziening (zonnepaneel?)
Motorcheck

Durf te vragen

Ons team dat de buitenkant van de truck gaat aanpassen zoekt:

 1. primer
 2. verf
 3. kwasten/rollers

We zoeken nog een team leerlingen – bijvoorbeeld van een timmeropleiding – die ons team wil helpen de binnenkant van de foodtruck aan te pakken! Wil jij/jouw klas deze uitdaging aangaan? mail ons!

Punt 1 op de lijst is een nieuwe stoel of nieuwe bekleding.

Punt 2 is de betimmering aan de binnenkant vervangen.

We zoeken nog een team dat zich met de menukaart, de inkoop en het koken gaat bezighouden. Wil jij met (een gedeelte van) je klas hieraan meedoen? mail ons dan!

We zoeken een team dat de techniek van de truck na kan lopen. Wil jij dit met jouw klas aanpakken? mail ons!

Status

De truck staat inmiddels in Alkmaar bij de school, zodat de leerlingen er ter plekke mee aan de gang kunnen. De eerste stap: De ideeën opgedaan tijdens de kick-off, verwerken tot een plan.

In overleg met de ondernemer zullen van dit plan vervolgens drie uit te voeren klussen worden gekozen. Eén hiervan staat al vast: het herontwerpen en schilderen van de buitenkant. Voor alle drie de klussen zullen de Jan Arentsz leerlingen, als basis van dit team, de samenwerking aan gaan met jongeren van andere scholen/opleidingen, (lokale)bedrijven en student-experts uit eerdere FICA projecten. 

Meer weten?

Ik ben student

 1. Je geeft een boost aan je CV door te laten zien wat jij kunt met je talent en de kennis en kunde die je op school en/of je studie hebt opgedaan!
 2. We geven je daarbij de mogelijkheid om dat wat je geleerd hebt te bewijzen met een open badge. Met dit ‘macro-diploma’ kan jij nu en in de toekomst aantonen wat je waard bent! De open badge plaats je gemakkelijk op je LinkedIn.
 3. Je leert verschillende bedrijven kennen, die mogelijk interessant zijn voor jouw toekomst.
 4. Je leert andere jongeren kennen vanuit heel andere studierichtingen en verbreed zo je sociale horizon.

Zoveel tijd als je hebt en wilt besteden. We denken wel aan minimaal 8 uur in twee maanden en we hebben je er graag bij op de finaledag!

Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl!

Zeker! Als jij denkt dat je kan bijdragen, dan hebben we jou er heel graag bij. Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl, dan kijken hoe we jou kunnen inzetten.

Ik ben scholier

 1. Je geeft een boost aan je CV door te laten zien wat jij kunt met je talent en de kennis en kunde die je op school hebt opgedaan!
 2. We geven je daarbij de mogelijkheid om dat wat je geleerd hebt te bewijzen met een open badge. Met dit ‘macro-diploma’ kan jij nu en in de toekomst aantonen wat je waard bent!
 3. Je leert verschillende opleidingen en bedrijven kennen, die mogelijk interessant zijn voor jouw toekomst.
 4. Je leert andere jongeren kennen vanuit heel andere richtingen en verbreed zo je sociale horizon.

Zoveel tijd als je hebt en wilt besteden. We denken wel aan minimaal 8 uur in twee maanden en we hebben je er graag bij op de finaledag!

Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl!

Zeker! Als jij denkt dat je kan bijdragen, dan hebben we jou er heel graag bij. Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl, dan kijken hoe we jou kunnen inzetten.

Ik ben ondernemer

 1. Bekendheid voor je bedrijf producten en diensten.
 2. Direct contact met jong talent dat zeer binnenkort de arbeidsmarkt bestormd.
 3. Een netwerk van diverse ondernemers.

Dat is afhankelijk van wat je te bieden hebt. We bespreken dit graag met je!

Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl!

Ik ben foodtruck eigenaar

De foodtrucks voor dit jaar zijncbekend, maar we leggen een reservelijst aan. Daarbij gaan we het volgend jaar wat groter aanpakken, dus we horen graag van je! Mail naar info@foodtruckchallenge.nl om je aan te melden.

Een gepimpte foodtruck, aangepaste producten en een gepimpte menukaart, gebaseerd op lokale producten, een marketingplan en heel veel liefde voor jou en je foodtruck.

We passen ons aan, aan jouw mogelijkheden. Je zult de verschillende talenten uit de teams op verschillende plekken ontmoeten (met of zonder Foodtruck) en uiteraard is de garage een belangrijke stop!

Mail naar info@foodtruckchallenge.nl om je aan te melden.