En de winnaar 2022 is ..

Team A met Balletje Balletje!

Bekijk de resultaten van Team A en Team B!

Het recept

2 Foodtrucks

De 2 FOODTRUCKS zijn gepresenteerd bij de aftrap van de challenge tijdens het Innovatiefestival Noord-Holland op donderdag 27 oktober bij De Koepel in Haarlem.

Tijdens de aftrap hebben de leerlingen van klassen 2havo en 4havo met de  ondernemers gebrainstormd over wat zij willen met hun trucks.

Bij de kerstborrel van de provincie hebben de beide foodtrucks zich gepresenteerd en hapjes geserveerd aan de bijna 1000 gasten.

De gasten, allen medewerkers van de Provincie Noord-Holland, hebben vervolgens gestemd welke foodtruck ze het meest veranderd vonden, en dat is Team Balletje Balletje geworden.

Dit team is getrakteerd op een uitje bij bakkerij Beerse.

1 Challenge

Er zijn 2 teams uitgedaagd om hun foodtruck en de producten die worden verkocht zo mooi, veilig, tof en DUURZAAM mogelijk te maken.

Daarbij hebben we extra aandacht voor het creatief gebruik van LOKALE PRODUCTEN!

Team BALLETJE BALLETJE is hierin het meest geslaagd!

Team Matic heeft eek een prachtig resultaat behaald!

2 Teams

Binnen de 2 strijdende TEAMS hebben VO scholieren, MBO- en HBO studenten hun DIVERSE TALENTEN, kennis en kunde in. Binnen de teams komen allerlei specialismen samen: van (auto)techniek tot marketing en van vormgeving tot koken.

Kijk voor meer informatie over de 2 teams:

Team A: Balletje balletje

Team B: Matic 

De teams werden begeleid door coaches Alieke en Nienke.

Bedrijven naar smaak toevoegen

De jongeren hebben gebruik gemaakt van een netwerk van meer dan 1000 ONDERNEMERS UIT DE HELE PROVINCIE. Zij stelden bijvoorbeeld hun expertise, producten en apparatuur beschikbaar.

Zo laten we samen met de ondernemers van Voedsel Verbindt, FICA en de Westfriese Bedrijven Groep zien wat Noord-Holland in zijn mars heeft!

Meer weten?

Ik ben student

 1. Je geeft een boost aan je CV door te laten zien wat jij kunt met je talent en de kennis en kunde die je op school en/of je studie hebt opgedaan!
 2. We geven je daarbij de mogelijkheid om dat wat je geleerd hebt te bewijzen met een open badge. Met dit ‘macro-diploma’ kan jij nu en in de toekomst aantonen wat je waard bent! De open badge plaats je gemakkelijk op je LinkedIn.
 3. Je leert verschillende bedrijven kennen, die mogelijk interessant zijn voor jouw toekomst.
 4. Je leert andere jongeren kennen vanuit heel andere studierichtingen en verbreed zo je sociale horizon.

Zoveel tijd als je hebt en wilt besteden. We denken wel aan minimaal 8 uur in twee maanden en we hebben je er graag bij op de finaledag!

Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl!

Zeker! Als jij denkt dat je kan bijdragen, dan hebben we jou er heel graag bij. Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl, dan kijken hoe we jou kunnen inzetten.

Ik ben scholier

 1. Je geeft een boost aan je CV door te laten zien wat jij kunt met je talent en de kennis en kunde die je op school hebt opgedaan!
 2. We geven je daarbij de mogelijkheid om dat wat je geleerd hebt te bewijzen met een open badge. Met dit ‘macro-diploma’ kan jij nu en in de toekomst aantonen wat je waard bent!
 3. Je leert verschillende opleidingen en bedrijven kennen, die mogelijk interessant zijn voor jouw toekomst.
 4. Je leert andere jongeren kennen vanuit heel andere richtingen en verbreed zo je sociale horizon.

Zoveel tijd als je hebt en wilt besteden. We denken wel aan minimaal 8 uur in twee maanden en we hebben je er graag bij op de finaledag!

Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl!

Zeker! Als jij denkt dat je kan bijdragen, dan hebben we jou er heel graag bij. Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl, dan kijken hoe we jou kunnen inzetten.

Ik ben ondernemer

 1. Bekendheid voor je bedrijf producten en diensten.
 2. Direct contact met jong talent dat zeer binnenkort de arbeidsmarkt bestormd.
 3. Een netwerk van diverse ondernemers.

Dat is afhankelijk van wat je te bieden hebt. We bespreken dit graag met je!

Stuur een mailtje naar info@foodtruckchallenge.nl!

Ik ben foodtruck eigenaar

Een gepimpte foodtruck, aangepaste producten en een gepimpte menukaart, gebaseerd op lokale producten, een marketingplan en heel veel liefde voor jou en je foodtruck.

We passen ons aan, aan jouw mogelijkheden. Je zult de verschillende talenten uit de teams op verschillende plekken ontmoeten (met of zonder Foodtruck) en uiteraard is de garage een belangrijke stop!

De foodtrucks voor dit jaar zijncbekend, maar we leggen een reservelijst aan. Daarbij gaan we het volgend jaar wat groter aanpakken, dus we horen graag van je! Mail naar info@foodtruckchallenge.nl om je aan te melden.

Mail naar info@foodtruckchallenge.nl om je aan te melden.